Välikatu 7, 87100 Kajaani


KAHVILA JA PUOTI

AVOINNA VIHDOINKIN!

MA-PE  7-17.30

LA 7-16.00

SUNNUNTAIKAHVILA 11-16.00


Käsityöleipomo Kajaanin ytimessä

 

Leipurimme ja kondiittorimme leipovat päivittäin leipomon vanhan rouvan Saima Heikkisen moton mukaan ”Hyvvää sen olla pittää!”

Leipomossamme leivotaan käsin kotimaisista jauhoista käyttäen talomme perinteisiä reseptejä sekä välillä keksien uusia tuotteita. Leipomon väessä on mukana usean sukupolven tekijöitä, jolloin 100-vuotinen leipomoperinne ja ammattitaito välittyvät eteenpäin. Leipomon pitkäaikaisimman ja uusimman työntekijän uravuosien ero on miltei 40 vuotta.

Leipomomme jakaantuu neljään osaan: konditoriaan, etu-uuniin, puu-uuniin sekä pullalaan. Konditoriassa kondiittorit tekevät kakut, leivokset ja suklaat. Etu-uunilla pyöritetään ja paistetaan kaikki muut leivät paitsi puu-uunileipä. Puu-uuni on leipomomme sydän ja siinä voi paistaa kerralla noin 180 leipää. Pullalassa rypytetään piirakoita, pyöritetään pullia sekä tehdään pasteijat ja piiraat.

 

Se kuuluisa puu-uunileipä

 

Joka päivä oli kyseessä arki tai pyhä lämmitetään isoilla koivuhaloilla kiviuunia, jossa paistetaan leipomomme ylpeyttä – puu-uunileipää. Puu-uunileipä leivotaan isiltä perityllä ammattitaidolla käsin kotimaisista jauhoista miltei 100 vuotta vanhaan juureen. Taikinajuuren on tuonut mukaan leipomoon vuonna 1915 työhön tullut arkangelilainen sotavanki ja edelleen hoidamme juurta joka päivä. Se on leipomomme aarre. Puu-uunissa paistettu ruisleipämme tunnetaan kautta maan Pekka Heikkisen puu-uunileipänä!